Η διατροφή που λέει στο σώμα να μην γερνάει

Με μια συγκεκριμένη δύναμη καθημερινά και δίαιτες περιοδικές που μιμούνται τη νηστεία είναι δυνατό να επαναπρογραμματίσετε, να προστατεύσετε και να αναζωογονήσετε τα κύτταρα του σώματός μας. Αυτό είπε ο Valter Longo, βιοχημικός, καθηγητής γεροντολογίας και βιολογικών επιστημών και διευθυντής του Longevity Institute του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Ο υπότιτλος του βιβλίου του, La Dieta della Longevità, που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ιταλία, υπόσχεται πολλά: Ζώντας έως 110 χρόνια υγείας. Ξέρει λίγο μαγεία, αλλά για να είναι μαγικός, λέει ο Valter Longo, είναι απλώς το Body Human “με την ικανότητά του να επιδιορθώνει και να αναγεννάται αν το ίδιο”.

Διατροφή της μακροζωίας: Ο τύπος του Longo …

Η βασική βάση της δίαιτας της μακροζωίας είναι η ακόλουθη: πάρτε μια δίαιτα που πλησιάζει το πιο πιθανό σε μια δίαιτα 100% λαχανικό, περιορίζοντας την κατανάλωση ψαριού 2-3 φορές την εβδομάδα, μειώνει την πρωτεΐνη στο ελάχιστο απαραίτητο, μειώνοντας έτσι ευαίσθητα λίπη και σάκχαρα και μεγιστοποιήστε το λίπος σας καλό (όπως το λάδι της ελιάς) και το σύμπλεγμα υδατανθράκων, φτιάξτε όλα τα θρεπτικά συστατικά, κάντε τρία γεύματα την ημέρα εντός 12 ωρών το πολύ.

Γενικά ο Longo συνιστά να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των επιτρεπόμενων τροφών, εκείνων που έτρωγαν ακόμη και τους παππούδες και τους παππούδες μας γιατί είναι πιο κατάλληλοι για τον γονότυπό μας και μην ξεχνάτε ότι καμία διατροφή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δραστηριότητα φυσικής, η οποία πρέπει να ασκείται τακτικά και κατά προτίμηση όλα ύπαιθρο. Η ζάχαρη και οι πρωτεΐνες γερνούν. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν μεγάλα νέα και από ορισμένες απόψεις η διατροφή που περιγράφεται μοιάζει πολύ με μια κανονική μεσογειακή διατροφή.

Πού είναι λοιπόν η επανάσταση και γιατί πρέπει να εμπιστευόμαστε τον καθηγητή. Λόνγκο; Το βιβλίο συνοψίζει τα αποτελέσματα της έρευνας και των κλινικών δοκιμών καθώς οδήγησε τη Μέκκα των μελετών για τη μακροζωία, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του σε όλο τον κόσμο αναζητώντας τα μυστικά των εκατονταετών.

Τα στοιχεία που συνδέουν τον μελετητή είναι ότι η δίαιτα με χαμηλή πρόσληψη θερμίδων περιορίζει τις διαδικασίες γήρανσης. Συγκεκριμένα, η μείωση των σακχάρων και των πρωτεϊνών θα είναι ικανή να αναστέλλει τη δραστηριότητα του υποδοχέα της ορμόνης ανάπτυξης, που θεωρείται υπεύθυνη για τη σοβαρή ασθένεια, στην οποία ο καρκίνος, ο διαβήτης και πολλές από τις καρδιαγγειακές ασθένειες.

Προγραμματίζουμε να γερνάμε;

Οι καινοτομίες που εισήγαγε ο Longo αφορούν την έννοια της «γήρανσης που έχει προγραμματιστεί»: ο πιο σημαντικός λόγος για αυτήν την ηλικία, καταλαβαίνετε ποια στρατηγική θα υιοθετήσετε για να βεβαιωθείτε ότι το σώμα μας ενεργοποιεί τους μηχανισμούς προστασίας και «αυτοθεραπείας» Με άλλα λόγια, πρέπει να ξαναγράψουμε τις πληροφορίες «τώρα μπορείτε να αρχίσετε να μεγαλώνετε», που αρχίζει να κυκλοφορεί περίπου 40 χρόνια, με τις πληροφορίες «μείνετε νέοι».

Το ελιξίριο της μακροζωίας, επομένως, πρέπει να αναζητηθεί στα γονίδια, στους πύργους ελέγχου που λένε στα κύτταρα μας όπως πρέπει να συμπεριφέρονται, και ένα από τα οχήματα που επηρεάζουν αυτούς τους ελεγκτές είναι η δύναμη.

Πείστε το σώμα να προστατευτεί. Η υπόσχεση που είναι το πιο φιλόδοξο της Διατροφής της μακροζωίας δεν είναι να ζήσεις μακροχρόνια, αλλά να πεθάνεις υγιείς. Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Ο Longo λέει ότι οι δοκιμές σε ορισμένες ζύμες και σε ποντίκια, και οι κλινικές μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι ένα καθεστώς που περιορίζει τις θερμίδες μειώνει την εμφάνιση ασθενειών και επιτρέπει σε οποιονδήποτε οργανισμό να ζήσει περισσότερο.

Επιπλέον, το «άγχος» που προκαλείται σε ένα κύτταρο όταν είναι πεινασμένο, προκαλεί μια αντίδραση που οδηγεί στην προστασία του. Για να αποκτήσει την ίδια αντίδραση σε ένα σύμπλεγμα οργανισμού, είναι δυνατόν να «εξαπατήσει» να τον κάνει να πιστεύει ότι είναι γρήγορος, χωρίς, ωστόσο, να το υποστεί στην στέρηση μιας πραγματικής τροφής περιορισμού. Από εδώ το όνομα της δίαιτας μιμείται τη νηστεία (DMD), μπλοκ επικρίνει τη διατροφή της μακροζωίας.

Τι είναι η δίαιτα που μιμείται τη νηστεία (DMD);

Εάν διατηρηθεί με την πάροδο του χρόνου, μια τροφή περιορισμού μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις, αλλά ο γρήγορος περιοδικός και βραχυπρόθεσμος, λέει ο Valter Longo, πυροδοτεί μια σειρά θετικών αντιδράσεων στο σώμα μας. Το DMD παρατηρείται για 5 ημέρες κάθε 1-6 μήνες στο δεύτερο βάρος του σώματος και χρειάζεται διατροφικό άτομο.

Περιέχει θερμίδες, βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά στο μέτρο που απαιτούν την επίβλεψη γιατρού ή βιολόγου διατροφολόγου και μπορεί να ασκηθεί από την πλειονότητα των ανθρώπων (ο αποκλεισμός σχετίζεται με τέτοιες γυναίκες έγκυες ή άτομα με προβλήματα ανορεξίας).

Τα οφέλη της «διαλείπουσας» νηστείας

Η περίοδος νηστείας θα προκαλούσε το σώμα στο πώς η γήρανση και η «αφύπνιση» του στελέχους, που θα ήταν τόσο πιο αποτελεσματικά στην αντικατάσταση των κυττάρων που έχουν υποστεί ζημιά. Κατά τη διάρκεια των κλινικών κειμένων, ο Longo διαπίστωσε σε άτομα που υπέστησαν DMD απώλεια βάρους (κυρίως λίπος στην κοιλιακή χώρα), αύξηση του μυϊκού μυός, μείωση των επιπέδων υψηλών επιπέδων γλυκόζης, μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και, πάνω απ ‘όλα, μείωση Ο IGF-1, ένας από τους μεσολαβητές της ορμόνης ανάπτυξης, σχετίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης κινδύνου καρκίνου.

Leave a comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *