Ταβέρνα Αρχαία Κάμειρος

Εστιατόρια Ρόδου: Ταβέρνα Αρχαία Κάμειρος (Old Kamiros)

Μια εικόνα που θα βλέπετε συχνά το καλοκαίρι – Ταβέρνα Αρχαία ΚάμειροςΟι Κυριακές είναι από τις σημαντικότερες μέρες της εβδομάδας. Σημαίνουν συνήθως ξεκούραση, και συνοδεύονται από καλή παρέα, εκτός και εάν είστε μοναχικοί, σαν τον Λούκι Λουκ. Ειδικά τώρα που το καλοκαίρι του 2010 είναι για τα καλά εδώ, η Κυριακή ισούται με μια καλή παραλία και μια ταβέρνα για συνοδευτικό, και ως καταπολέμηση της πείνας που προκαλεί η θάλασσα. Εάν το τελευταίο είναι ο μόνος σκοπός, τότε δεν θα σας έλεγα όχι σε μια επίσκεψη στην Αρχαία Κάμειρο, στην Κάμειρο της Ρόδου.

Δεν είναι και τόσο κοντά από την πόλη της Ρόδου, για την ακρίβεια είναι σίγουρα μισή ώρα δρόμος, ίσως και παραπάνω. Φτάνοντας στην Κάμειρο, το τοπίο σε αποζημιώνει, κατάλληλο για φωτογραφίες, με χρώματα σε έντονο γαλάζιο, που χάνονται στον ορίζοντα. Μια τέλεια θέα, για ψαράκι, μεζέδες, κυρίως θαλασσινούς, αλλά και μη. Το μαγαζί «κρέμεται» από έναν μικρό λοφίσκο, έτοιμο να «πέσει» στη θάλασσα, αλλά είναι ασφαλές μην ανησυχείτε. Μπλε τραπεζάκια, λευκά πλαστικά τραπεζομάντηλα, κάτι σας είπα τώρα. Ας περάσουμε σε αυτό που σας ενδιαφέρει πραγματικά. Καλή φρέσκια και ζωντανή χωριάτικη, μέτριο χθεσινό χωριάτικο ψωμί ψημένο και όχι και τόσο νόστιμες πατάτες, πιθανόν όχι ελληνικές ή απλά άνοστες. Τα θαλασσινά ήταν καλύτερα. Μύδια αχνιστά με την κλασική συνταγή, νόστιμος μπακαλιάρος, μαλακός και ζουμερός, σχετικά μεγάλο γαριδάκι (Σύμης, Χάλκης, Τήλου ή ακόμα και Ρόδου), μαλακό και καλοψημένο χταπόδι στα κάρβουνα, όχι το καλύτερο που θα φάτε φέτος. Η παρέα προτίμησε ρετσίνα, και έτσι είχε την τιμή να μας δροσίσει  μια Cair. Το μαγαζί προσφέρει καρπούζι για το τελείωμα, αλλά κάποιος με το δικό μου παρελθόν, δυσκολεύεται να το εκτιμήσει.

Το σέρβις ήταν πολύ καλό, εξυπηρετικό, φιλικό και διακριτικό, όλα τα επίθετα που μπορώ να σκεφτώ μαζί. Κάποιες ηλικιωμένες κυρίες στα 60 και κάτι τους, άδικα γκάριζαν δίπλα στ’ αυτιά μας, ζητώντας το ψάρι τους να είναι έτοιμο σε λιγότερο από 10 λεπτά. Ο λόγος προφανής (άγνοια, κομπλεξισμός, εσείς διαλέγετε).

Κλείνοντας, η περίληψη έχει ως εξής. Δεν βρίσκω κανένα λόγο να πάτε στην Κάμειρο ειδικά για την ταβέρνα «Αρχαία Κάμειρος», μπορώ όμως να σας την προτείνω ανεπιφύλακτα σε περίπτωση που βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή και θέλετε όπως είπα αρχικά, να καταπολεμήσετε την πείνα σας. Η βαθμολογία είναι μια χορηγία του καλού σέρβις, των καλών τιμών και της καταπληκτικής θέας.

Εστιατόριο – Ταβέρνα “Αρχαία Κάμειρος”, Κάμειρος, Ρόδος – Τηλ. 22410-40012

Βαθμολογία foodzine.gr

 

Το foodzine.gr θα συνεχίσει το αφιέρωμα του στα ουζερί και τις ψαροταβέρνες για όλο το καλοκαίρι. Οπότε μείνετε συντονισμένοι και βρείτε όλα τα reviews μας στα εστιατόρια Ρόδου.
There are 4 comments

Add yours
  1. Τριαντάφυλλος Ψαράς

    @JohnKarak Συνήθως βγάζω μόνο μια φώτο, και αυτη υποχρεωτική. Δεν μ’ αρέσει να φωτογραφίσω το φαγητό σε εστιατόρια…Θα δω όμως τι μπορώ να κάνω για σένα!

  2. JohnKarak

    Δεν εννοώ μόνο τα φαγητά. Για παράδειγμα παραπάνω περιγράφεις τέλεια θέα, το μαγαζί να "στηρίζεται" σε έναν λοφίσκο κλπ, αυτά θα ήθελα να τα δω σε φωτογραφία :)

  3. tolisrho

    Έχω πάει δύο φορές στο συγκεκριμένο μαγαζί. Μάλιστα αυτό που με τράβηξε να ξαναπάω, ήταν η υπέροχη διαδρομή και η πανέμορφη θέα, που σε χαλαρώνουν φεύγοντας απο την μονοτονία της πόλης.Το εστιατόριο είναι κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα ενώ το φαγητό δεν είναι και ότι καλύτερο.Το σέρβις από την άλλη μου έκανε τρομερή εντύπωση, αφού απορροφημένος απο την συζήτηση που είχα, είδα το χταπόδι στο τραπέζι μας και μέτα έλειπε. Που είχε πάει ; Ήταν στο διπλανό τραπέζι με τον σερβιτόρο. (μας το έκοβε..) Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν προσέχουν το φαγητό, πρώτον γιατί αυτό πρέπει να πουλήσουν και όχι την θέα και δεύτερον γιατί ο ανταγωνισμός στην περιοχή είναι μεγάλος (υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε εστιατόρια).


Post a new comment