χωριάτικο ψωμί, φέτα και χαβιάρι καρπουζιού

Συνταγές: Χωριάτικο ψωμί, φέτα και χαβιάρι καρπουζιού

Στο προηγούμενο μου post, σας έδειξα τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να φτιάξετε χαβιάρι από διάφορους χυμούς, με την τεχνική μοριακής γαστρονομίας, που ακούει στο όνομα σφαιροποίηση. Μόλις είστε άνετοι με αυτή τη νέα τεχνική, οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Πριν μερικά χρόνια, και όταν πρωτοήρθα σε επαφή με τη νέα αυτή τεχνική, και την τάση της μοριακής γαστρονομίας γενικότερα, έφτιαξα ένα πιάτο, από τα πρώτα στα οποία χρησιμοποιούσα αυτή τη νέα τεχνική.

Με μια επιστροφή στις ρίζες μου, θυμάμαι τα καλοκαίρια στο χωριό, όπου το απογευματινό γεύμα, συνήθως μετά τη δουλειά ή την παραλία, αποτελούνταν από άφθονο καρπούζι, φέτα, και φυσικά χωριάτικο ψωμάκι από τον φούρνο της γιαγιάς. Εάν ήταν δε Κυριακή, ακόμα καλύτερα, μιας και ο παραπάνω συνδυασμός περιλάμβανε άρτο, από την εκκλησία. Έτσι λοιπόν, σας παρουσιάζω μια δική μου παραλλαγή εκείνου του γεύματος, που το προσφέρω ως ορεκτικό σε καλεσμένους, ή σε καλοκαιρινά δείπνα. Τραγανό, γλυκόξινο και αρωματικό χωριάτικο ψωμί με φέτα και χαβιάρι καρπουζιού.

Υλικά

Φέτα

Χωριάτικο ψωμί ή άρτος

Χαβιάρι καρπουζιού

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πρέπει να έχετε φτιάξει χαβιάρι καρπουζιού, όπως θα δείτε εδώ. Μπορείτε να το συντηρήσετε σ’ ένα δροσερό μέρος ή ακόμα και στο ψυγείο.

Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο κέντρο ενός τηγανιού, αφήνετε να ζεσταθεί, όχι όμως να καεί, και τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι και πάνω στο λάδι, τη λεπτή φέτα ψωμιού. Ψήνετε για δύο λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το λάδι και να γίνει τραγανή.

Για να σερβίρετε, σ’ ένα μέτριο πιάτο τοποθετείτε την τραγανή φέτα ψωμιού, τρίβετε από πάνω τη φέτα, κατά προτίμηση βαρελίσια, και τελειώνετε με χαβιάρι καρπουζιού. Όλο το καλοκαίρι σε 3 μπουκιές!
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment