πλιγούρι με φρέσκα μανιτάρια

Συνταγές: Πλιγούρι με φρέσκα μανιτάρια

Συνεχίζοντας τις συνταγές με μανιτάρια, αφού τα βρίσκουμε παντού σε αφθονία, ετοιμάσαμε μια γρήγορη συνταγή με πλιγούρι. Καταπληκτικό πιάτο για το φθινόπωρο, με μανιτάρια, λαχανικά, και την αγάπη μας. Όλοι καθαρίζουν τα πιάτα τους. Ακολουθεί η συνταγή για πλιγούρι με μανιτάρια, στην οποία και μπορείτε να κάνετε εύκολα τις δικές σας αλλαγές.

Υλικά (4 άτομα)

2 κούπες πλιγούρι

4 κούπες νερό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200-300 γρ.  φρέσκα μανιτάρια της επιλογής σας

2 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

ελαιόλαδο

μαϊντανό

Αλάτι + Πιπέρι

1 κύβο ζωμό λαχανικών

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Γιαούρτι

Προσούτο

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το νερό, το βάζουμε σε μια κανάτα με τον κύβο ζωμού έτσι ώστε αυτός να διαλυθεί. Σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι, του δίνουμε λίγο χρώμα και προσθέτουμε ελαιόλαδο, όσο χρειάζεται να καλύψουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας. Ακολουθούν τα καρότα, τα οποία και σοτάρουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα μανιτάρια. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις ντομάτες, και το πλιγούρι. Σ’ αυτό το σημείο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού το πλιγούρι μπορεί να σας κολλήσει εύκολα, άρα χρειάζεται να ανακατεύετε συνεχώς. Προσθέστε τη μισή ποσότητα ζωμού που έχετε φτιάξει και αφήστε το πλιγούρι να το απορροφήσει, ανακατεύοντας όταν χρειάζεται. Τέλος προσθέστε το υπόλοιπο ζωμό και μόλις απορροφηθεί και αυτό, αλατοπιπερώνετε, και ρίχνετε το μαϊντανό για το τελείωμα. Βγάλτε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά, καλύψτε την με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας, και βάλτε το καπάκι. Αφήστε το να “δέσει” για 15 λεπτά, και είστε έτοιμοι να σερβίρετε, με λίγο γιαούρτι και προσούτο, εάν προτιμάτε.

Tip: Αξιοποιήστε τα μανιτάρια σας με τη μανιταροπίτα μας.




There are no comments

Add yours