ουζερί Ψαροκόκκαλο μεζεδάκια

Εστιατόρια Ρόδου: Ουζερί Ψαροκόκκαλο

Χωριάτικη, μπακαλιάρος και άλλα στο Ψαροκόκκαλο, Ζέφυρος, Ρόδος.Με έξυπνο όνομα που σηκώνει τα φρύδια, ωραία κάρτα, γωνία μαγαζί, και σε μια διάσημη τοποθεσία για το είδος του, καταφέρνει άραγε το ψαροκόκκαλο να συναντήσει τις προσδοκίες που το ίδιο δημιουργεί;

Στην γεμάτη και κορεσμένη περιοχή του Ζέφυρου στην πόλη της Ρόδου, δεν είναι εύκολο να ξεκινήσεις ένα καινούργιο εστιατόριο ουζερί. Το Ψαροκόκκαλο κάνει τη δική του προσπάθεια να εντυπωσιάσει σε μια σκηνή που δεν έχει ανεβάσει τα καλύτερα έργα, αυτή της περιοχής του Ζέφυρου.

Ένα μικρό σε μέγεθος ουζερί, οικογενειακό, με χώρο που γενικότερα δεν εντυπωσιάζει και του λείπει ο χαρακτήρας. Οι άνθρωποι του το αγαπάνε, αυτό είναι σίγουρο, δεν καταφέρνουν όμως να μεταφέρουν αυτή την αγάπη τους στο χώρο. Λείπει η δημιουργικότητα, η φαντασία και η προσπάθεια. Ο χώρος του ουζερί είναι πεντακάθαρος, αν και αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο.

Δεν θα σας μιλήσω για θέα, περιοχή και κίνηση. Η περιοχή δεν τα προσφέρει αυτά. Προσφέρει απλά ταβερνάκια, για μην απομακρυνθείτε πολύ από την πόλη της Ρόδου, τίποτα παραπάνω. Ναι η περιοχή αναπτύσσεται, ναι γίνονται έργα, αυτά όμως δεν μπορούν να βοηθήσουν την αδιαφορία που προκαλεί η γενικότερη εικόνα της περιοχής.

Σαν μια οικογενειακή επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της, το Ψαροκόκκαλο σερβίρει τουλάχιστον ανεκτό έως καλό φαγητό, του λείπει δυστυχώς η συνέχεια και η σταθερότητα στια πιάτα του, ίσως εξ’ αιτίας της έλλειψης εμπειρίας. Στα πιάτα μας, σπιτική χωριάτικη όπως φαίνεται στη φωτογραφία, νόστιμος μπακαλιάρος, τραγάνα απ’ έξω και μαλακά στο εσωτερικό τους «πιταρούδια», μαριδάκι προς αποφυγή, καθόλου τραγανό και άγευστο. Δεν τηγανίζουμε στο λάδι εάν αυτό δεν έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία των 190 C, ή απλά, αφήστε το να «κάψει» για τουλάχιστον ενάμιση λεπτό. Τα μεζεδάκια γενικότερα ήταν αντάξια των προσδοκιών ενός ακόμα ουζερί.

Τελειώνοντας την επίσκεψη στο Ψαροκόκκαλο, αξίζει να αναφερθώ στο καρπούζι κέρασμα για να κλείσετε το γεύμα σας, τις καταπληκτικές τιμές του, αλλά και το εξαιρετικά φιλικό σέρβις. Ναι, θα ξαναπήγαινα μετά το καλοκαιρινό μπάνιο της Κυριακής.

Ουζερί Ψαροκόκκαλο – Κλαυδίου Πέπερ 1, Ζέφυρος, Ρόδος – Τηλ. 2241033017

Βαθμολογία Foodzine
There are no comments

Add yours