pomegranate mojito campari mojito κοκτέιλ

Συνταγές κοκτέιλ: Pomegranate Mojito & Campari Mojito (βίντεο)

Μια ανάσα πλέον πριν από τα Χριστούγεννα και το foodzine.gr έχει φορέσει τα γιορτινά του. Φέτος, όπως και πέρυσι, το foodzine.gr θα σας παρουσιάσει, μια σειρά από γιορτινά κοκτέιλ, που μπορείτε να φτιάξετε σε κάποιες από τις δεξιώσεις σας, για να τα σερβίρετε και ταυτόχρονα να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Mojitos for Christmas?

Το Mojito, δημιουργήθηκε στην Κούβα, την εποχή της ποτοαπαγόρευσης,τον 19ο αιώνα, στην Αμερική. Το γνωστό κοκτέιλ, αποτελεί τον μικρότερο αδερφό, του Mint Julep, αλλά από διαφορετικό πατέρα (διαφορετικά αποστάγματα).

Το Mint Julep, αποτελεί ένα από τα πιο παλιά αμερικάνικα κοκτέιλ, στην Βιρτζίνια και έχει ως βάση του, το Μπέρμπον (Bourbon)*. Από την άλλη το Mojito έχει βάση, το λευκό κουβανέζικο ρούμι, ενώ προστέθηκε, ο χυμός λάιμ και το ανθρακούχο νερό. Το “La Bodeguita Del Medio” στην Αβάνα, αποτελεί τη γενέτειρα του Mojito. Από τότε μέχρι σήμερα, η αρχική συνταγή ήταν το έναυσμα, για την δημιουργία νέων κοκτέιλ και παραλλαγών της αρχικής.

Το foodzine.gr, διάλεξε να σας παρουσιάσει, με τη βοήθεια HD βίντεο, μια συνταγή Μojito, με γεύση ρόδι, αλλά και μια παραλλαγή του γνωστού κοκτέιλ, με βάση το λικέρ Campari**.

Pomegranate Mojito

Υλικά (1 ποτήρι)

40 ml ρούμι
20 ml σιρόπι ζάχαρης
60 ml Ήβη Fruitea με γεύση ρόδι
8 με 10 φύλλα μέντας
σπόρους από ρόδι
πάγο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε ένα ψηλό ποτήρι τα φύλλα μέντας και το σιρόπι ζάχαρης, σύμφωνα με τις προτεινόμενες δοσολογίες. Πολτοποιείστε τα με τη βοήθεια ενός γουδοχέρι και στη συνέχεια προσθέστε το ρούμι και τους σπόρους από ρόδι. Τέλος προσθέστε τον πάγο σας και συμπληρώστε Ήβη Fruitea, με γεύση ρόδι και ανακατέψτε καλά.

Campari Mojito

Υλικά (1 ποτήρι)

40 ml Campari
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
½ λάιμ κομμένο
8 με 10 φύλλα μέντας
σόδα
πάγο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε ένα ψηλό ποτήρι το κομμένο λάιμ, δυο κουταλιές μαύρη ζάχαρη και τα φύλλα μέντας. Πολτοποιείστε τα με τη βοήθεια ενός γουδοχέρι και στη συνέχεια προσθέστε τον πάγο και το Campari. Τέλος, συμπληρώστε τη σόδα και ανακατέψτε καλά.

* To Bourbon, είναι Ουίσκι με διπλή ή τριπλή απόσταξη, που παράγεται μόνο στις ΗΠΑ και αποτελείται, από ένα μείγμα δημητριακών, από τα οποία ,το 51%, είναι καλαμπόκι ( σίκαλη η σιτάρι). Η παλαίωση του, κρατάει δύο χρόνια σε καινούργια βαρέλια.
** Το Campari (25% Vol.), αποτελεί εμπορική ονομασία πικρού λικέρ, χρωματισμένου με εκχυλίσματα από πικροβότανα, φρούτα και αρωματικά φυτά. Δημιουργήθηκε από τον Γκασπάρ Καμπάρι, τη δεκαετία του 1860, στο Μιλάνο.




There are 2 comments

Add yours
  1. Nikolas

    Αν και λίγο καλοκαιρινό το πρώτο cocktail, πιστεύω οτι θα τα σπάει… με το fruitea φράουλα είχα δοκιμάσει ένα σε μια συναυλία της Παπαρίζου και ήταν πολύ καλό.


Post a new comment