μινεστρόνε minestrone

Συνταγές: Μινεστρόνε με φασόλια και αρακά

Η γνωστή ιταλική σούπα με λαχανικά, κάνει μια ξεχωριστή εμφάνιση στο foodzine.gr! Εμείς ετοιμάζουμε το μινεστρόνε με ζυμαρικά, αλλά μπορείτε και με ρύζι. Όπως και με τα περισσότερα ιταλικά πιάτα, έτσι και με το μινεστρόνε, οι παραλλαγές του από περιοχή σε περιοχή είναι αρκετές. Στην Τοσκάνη φτιάχνεται με όλα τα λαχανικά της εποχής και σερβίρεται με πέστο. Αν δεν έχουν πέστο, σκόρδο και τριμμένο τυρί κάνουν τη διαφορά. Ακολουθεί η δική μας συνταγή για μινεστρόνε, δοκιμάστε την!

Υλικά (για 4 άτομα)

150 γρ. φασόλια  ξερά, βρασμένα

150 γρ. αρακά βρασμένο

100 γρ. κοφτό μακαρόνι (ντιταλίνι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

σέλινο ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

ελαιόλαδο

2 φύλλα φρέσκια δάφνη ψιλοκομμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Αφού μαραθούν τα λαχανικά προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και τον αρακά, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοφτό μακαρόνι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Όταν είναι έτοιμο και λίγο πριν αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζουμε  με τη ψιλοκομμένη δάφνη και μπόλικο πιπέρι.

Σερβίρεται αμέσως. Αν το τελικό αποτέλεσμα είναι  πηχτό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζωμό λαχανικών.

Tip: Εάν θέλετε να σερβίρετε το μινεστρόνε σας με πέστο, δείτε εδώ τη συνταγή για πέστο.




There are no comments

Add yours