liquorlime

Λικέρ λάιμ

Τα λικέρ μας είναι έτοιμα. Αυτό εδώ φτιάχτηκε εύκολα με τζιν και λάιμ. Μου αρέσει το τζιν γιατί είναι τόσο αρωματικό, ειδικά το συγκεκριμένο, αλλά οποιοδήποτε τζιν κάνει. Μπορείτε γενικά να χρησιμοποιήσετε ότι αλκοόλ θέλετε, η βότκα θα δώσει στο λικέρ σας μια πιο απαλή και ουδέτερη γεύση.
Υλικά
Περίπου 15 λάιμ (μοσχολέμονα)
1 λίτρο αλκοόλ (εμείς δοκιμάσαμε με τζιν, που μας αρέσει πολύ!)
700 γρ. ζάχαρη
νερό
Στην πρώτη φάση του λικέρ, χρειαστήκαμε φλούδες από περίπου 15 λάιμ και 1 λίτρο τζιν. Τα κλείνετε σ’ ένα βάζο καλά, το αφήνετε σε σκοτεινό σημείο και περιμένετε 28 ημέρες. Όχι 29, ούτε 27. 28 ημέρες. Στη συνέχεια, ετοιμάζετε ένα σιρόπι ζάχαρης με 700γρ. ζάχαρη σε 400ml νερό και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το λικέρ σας από το βάζο και πετάτε τις φλούδες. Επιστρέφετε το λικέρ στο βάζο μαζί με το σιρόπι ζάχαρης και αφήνετε για 3 μέρες ακόμα. Σερβίρεται το λικέρ λάιμ από την κατάψυξη. Μην ανησυχείτε, λογικά το λικέρ λάιμ που φτιάξατε δεν παγώνει, αφού με περίπου 40% αλκοόλ, θα πρέπει η κατάψυξη σας να καταφέρνει θερμοκρασίες κοντά στους -40 C, πράγμα απίθανο.

 




There are no comments

Add yours