σαλάτα ροκφόρ στο Le Gourmet Ιξιά Ρόδος

Εστιατόρια Ρόδου: Le Gourmet

Το Le Gourmet είναι ένα εστιατόριο στην Ιξιά της Ρόδου, με παρουσία 22 χρόνων στο χώρο, και ελληνικές γεύσεις, αν και το όνομα του παραπέμπει στη Γαλλία. Μια όχι και τόσο καλή αρχή.

Οι φήμες για το εστιατόριο ήταν αρκετές, και κατόπιν προτροπής φίλης και αναγνώστριας, όφειλα να επισκεφθώ το Le Gourmet. Βρίσκεται καλά κρυμμένο σε ένα στενό δρομάκι, δεξιά του δρόμου, και μόλις βρεις τη σωστή στροφή, δύσκολα το χάνεις.  Ο χώρος του Le Gourmet βαδίζει ανάμεσα στο συμπαθητικό και το καλτ. Λευκά τραπεζομάντηλα, λευκές μεταλλικές καρέκλες με καφέ μαξιλάρια στην αυλή, λευκές πετσέτες και φυσικά διαφορετικά σερβίτσια, μάλλον από άποψη. Μόλις φτάνουν οι κατάλογοι, δεν μπορείς παρά να επιβεβαιώσεις αμέσως τους φόβους σου. Πρόκειται για ένα μαγαζί με κοινό αυτό των τουριστών-επισκεπτών του νησιού. Δεν είναι για μένα αυτό.

Ξεφυλλίζοντας τους λαδωμένους καταλόγους, η κοκκινομάλλα με κοιτάει απεγνωσμένα. Βλέπω στα μάτια της ένα στεγνό «που έχουμε έρθει;» και έχει ένα δίκαιο, αφού αν και κατανοώ πως το φαγητό λαδώνει και λερώνει, αυτό δε σημαίνει πως δεν καθαρίζουμε που και που. Το φιλικό σέρβις στο οποίο θα αναφερθώ και παρακάτω, πήρε την παραγγελία μας και ήταν πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει.

Το δείπνο μας ξεκίνησε με ένα κέρασμα, παξιμάδι με φρέσκια ντομάτα και ρίγανη, και μερικές πράσινες ελιές. Τα προβλήματα του Le Gourmet ξεκινούν σχετικά σύντομα, με μια πρώτη ματιά στο μενού. Γαλλικό όνομα, ελληνικές γεύσεις, μανιτάρια γεμιστά, μανιτάρια σοταρισμένα, μελιτζάνες, τυρόπιτα σουφλέ, φέτα, τζατζίκι, πράσινη σαλάτα με ροκφόρ, ντολμαδάκια, καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στα hors d’oeuvres, όπως αναγράφονται στον κατάλογο, όρος που συναντάται και ως zakuski, antipasto, tapas, starters, appetizers, μεζεδάκια ρε αδερφέ.

Η σαλάτα με ροκφόρ, ήταν ροκφόρ με λίγο φρέσκο μαρούλι, και φυσικά έλειπαν τα απαραίτητα καρύδια. Η τυρόπιτα σουφλέ που ακούγεται τόσο ενδιαφέρον ήταν ένα σχεδόν επιτυχημένο σουφλέ, αλλά λίγο μονότονο και αδιάφορο. Κρατήστε πως το μαρούλι με το ροκφόρ, ή το ροκφόρ με το μαρούλι,  κόστιζε περίπου 8 ευρώ.

Οι «ελληνικές γεύσεις» συνεχίστηκαν με χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα μουστάρδας, όμορφα ψημένο χοιρινό κρέας με αμερικάνικου τύπου κίτρινη μουστάρδα. Το αρνάκι κλέφτικο, ελπίζω να μην το είχαν κλέψει, ήρθε μαγειρεμένο σε πουγκί από λαδόκολλα, αν και νόστιμο, κατάφερε να είναι στεγνό. Αλήθεια πως το καταφέρνεις αυτό;

Στη σάλα βρίσκεται ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας, που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστος. Η κ. Μαρία, μας πούλησε τα γλυκά, γιατί μας τα πούλησε, και δεν μετάνιωσα στιγμή που υπέκυψα. Το Γιαννιώτικο κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι, και η πάστα με λευκή σοκολάτα και πορτοκάλι, ήταν τέλεια ζυγισμένα και ισορροπημένα.

Το κρασί μας ήταν ροδίτικο, μας αρέσουν το καλοκαίρι. Αν αναλογιστείτε το κλίμα του νησιού, τα κρασιά μας είναι τουλάχιστον αξιοπρεπή, δοκιμάστε και υποστηρίξτε τα.

Το Le Gourmet έχει πολλά προβλήματα. Δεν απευθύνετε στους ντόπιους, οπότε ίσως κακώς το επισκέφτηκα. Η σχέση απόδοσης – τιμής είναι μετά βίας μέτρια. Εάν το όνομα μου ήταν John Smith, ίσως να απολάμβανα αυτά που μου πρόσφεραν, τις ελληνικές γεύσεις και το μενού με spaghetti, ένα κατεξοχήν ελληνικό πιάτο. Η ζωή με έχει μάθει να μην λέω ποτέ, ποτέ, όμως δε νομίζω πως θα επισκεφθώ το Le Gourmet ξανά ή έστω σύντομα. Ίσως όταν σταματήσουν να προσπαθούν τόσο πολύ, βρουν κάποιο χαρακτήρα, τότε θα τους αξίζει κάθε σας επίσκεψη. Για τώρα, κρατάω απλά την καταπληκτική κ. Μαρία. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ.

Εστιατόριο Le Gourmet – Ιξιά, Ρόδος – Τηλ. 2241090829

Βαθμολογία foodzine (1/5)




There are no comments

Add yours