κέικ σοκολάτας chocolate cake

Συνταγές: Κέικ σοκολάτας, χωρίς αυγά

Υπάρχει μεγάλη λαϊκή απαίτηση για γλυκές λιχουδιές. Ξεκινάμε να προσθέτουμε γλυκά στη συλλογή με τι εκλεκτές, δοκιμασμένες, αληθινές και σίγουρες συνταγές μας, μ’ ένα κέικ σοκολάτας, αλλά όχι και τόσο κλασικό. Το συγκεκριμένο κέικ σοκολάτας, είναι πεντανόστιμο, αλλά καταφέρνει να φουσκώσει χωρίς αυγά. Δείτε πως.

Υλικά

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1 κούπα νερό

½ κούπα καλαμποκέλαιο

1 κουτ. σούπας ξύδι

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κ.σ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. βανίλια σε σκόνη

4 -5 κ.σ. κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε, το ταψί που θα  χρησιμοποιήσουμε ή τη φόρμα για κέικ. Το τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να ξεκολλήσει εύκολα το κέικ μας  μετά το ψήσιμο.

Κοσκινίζουμε  το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανίλια. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά που έχουμε κοσκινίσει. Διαλύουμε τη σόδα στο νερό και την προσθέτουμε στο μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ ή με σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές.

Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 C, για 30 λεπτά και το κέικ σοκολάτας είναι έτοιμο!




There are 7 comments

Add yours
  1. Ελενη

    Δεν ξέρω τι έφταιξε αλλα το μίγμα μου βγήκε πολυ κολλωδες. τήρησα τις αναλογιες, απλά αντι για καλαμποκελαιο έβαλα ελαιόλαδο…

  2. Πεπη

    κολλωδες μονο?? εμενα κοντεψε να καει το μιξερ. η εκτελεση της συνταγης ειναι χαλι. απομενει να περασει το μισαωρο να δοκιμασω αλλα δεν μου φαινεται και πολυ καλη. μην την κανετε. καταρχην δεν μπορεις να το στρωσεις στην φορμα. κολλαει ολοκληρο.

  3. μαρια ε.

    Ειναι οντως κολλωδες αλλα οταν ψηθει βγαινει μια χαρα δεδομενων των υλικων. Δεν χρειαζεται καν μιξερ, εγω με ενα κουταλι το ανακατεψα λιγο και εγινε!Εβαλα στεβια κ ελαιολαδο αντι για ζαχαρη και καλαμποκελαιο, 100% υγιεινο γλυκο!

  4. Μαρία Π.

    Υπέροχο γλυκό!!Είμαστε αυστηροί χορτοφάγοι και ψάχναμε ένα γλυκό τόσο υγιεινό και νόστιμο!!Βάλαμε μαύρη ζάχαρη και προσθέσαμε και τριμμένα καρύδια, γκότζι μπέρι και σταφίδες και έγινε τέλειο!!Συγχαρητήρια… :)


Post a new comment