καρμπονάρα carbonara ιταλική

Η κλασική και αληθινή, ιταλική καρμπονάρα (carbonara)

Ένα ιταλικό πιάτο, που σίγουρα όλοι έχουμε δοκιμάσει, είτε σε ένα εστιατόριο είτε έχουμε προσπαθήσει να φτιάξουμε μόνοι μας. Στην Ελλάδα το συγκεκριμένο πιάτο, είναι λίγο παρεξηγημένο, γιατί οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την καρμπονάρα, με την κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και το μπέικον. Εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την παραδοσιακή spaghetti alla carbonara.

Υλικά ( για 4 άτομα)

600 γρ. σπαγγέτι

150 γρ. λαιμό χοιρινού κομμένο σε κύβους (γνωστή με το όνομα πανσέτα ή μπέικον)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

6 αυγά

6 κ.σ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. τριμμένο τυρί grana

φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τ’ αυγά, σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτουμε το τριμμένο τυρί, την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.

Τσιγαρίζουμε  τα κομμάτια του χοιρινού σε ένα τηγάνι.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό, το οποίο δεν πρέπει να είναι πολύ αλατισμένο. Όταν είναι έτοιμο  ρίχνουμε τα σπαγγέτι.

Σένα τηγάνι ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτουμε τ’ αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα, στη συνέχεια ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού και τέλος τα σπαγγέτι.

Ανακατεύουμε όσο χρειάζεται για να ψηθούν τ’ αυγά.

Τη στιγμή που προσθέτουμε στο τηγάνι τ’ αυγά, τα σπαγγέτι πρέπει να είναι ήδη βρασμένα.

Σερβίρουμε αμέσως.




There are 7 comments

Add yours
  1. Sugarenia

    Σας μισώ – έλεγα να φάω μια σαλάτα για μεσημεριανό αλλά δεν με αφήνετε με αυτά και μ’αυτά!

    Ερώτηση: ήξερα ότι η original καρμπονάρα πρέπει να έχει αυγό και yada yada, αλλά μήπως 6 αυγά είναι πολλά για 4 άτομα; :/

  2. Τριαντάφυλλος Ψαράς

    Sorry Sugar, ελπίζω να μην μας μισήσεις! Η συνταγή ορίζει 1 αυγό ανά 100 γρ. spaghetti, μπορείς να μειώσεις τα αυγά σε 5 και να χρησιμοποιήσεις λίγο περσσότερη κρέμα γάλακτος. Same thing :P :| Καλή όρεξη!

  3. Lykourgos

    Poly wraia, epitelous mia sosti sintagi….kapoia hints pou ematha stin poreia apo enan chef tou Ducasse:

    1) an ta 6 avga sas fanoun polla, balte 4 krokous kai 6 aspradia…to idio tha bgei

    2) Kalo einai na prothermanete to bol pou anaktebete ta avga, gia logous propsisimatos twn wmwn avgwn, ta opoia bebaia tha psithoun teleiws me tin prosthiki twn zestwn makaroniwn

    3) mporeite episis na apofigete teleiws tin krema galaktos. An deite oti to meigma me ta avga (sto opoio kalo einai na riksete ta kommatakia bacon molis psithei gia na sigopsisei to avgo), kratiste miso flitzani apto nero pou ebrasan ta makaronia (afou brasoun, gia na exei to amylo mesa kai na mi nerouliasei apla i saltsa) kai araioste tin

    4) Sto servirisma, psilokopste kai maintano…Tairiazei…

    5) Gia treli paralagi, anti gia bacon, ksepsaxniste merika elafrws pikantika italika loukanikakia kai akoloutheiste to idio sotarisma

    Afta

  4. Nikos

    Αν βάλεις έξι αυγά ολόκληρα θα γίνει ομελέτα. Το ασπράδι θα βράσει. Βάζουμε μόνο κρόκους στην καρμπονάρα!!

  5. Maria T

    @Nikos από τα σχόλια σου αγαπητέ Νίκο καταλαβαίνουμε ότι δεν έχεις καμία σχέση με το θέμα.Αν γνωρίζεις λοιπόν πως φτιάχνεται η καρμπονάρα αντί να σχολιάζεις κατά αυτόν τον τρόπο γιατί δεν μας προτείνεις τη δική σου συνταγή.Όσο για τη φωτογραφία, ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι.,,και κάτι τελευταίο έτσι απλά για να το ξέρεις η συγκεκριμένη καρμπονάρα δεν ήταν καθόλου ομελέτα,φυσικά εξαρτάται και ποιος την φτιάχνει.

  6. Kanianitis

    Ο Νικος έχει δίκιο: Στην αυθεντική (Ιταλική) συνταγή βάζουμε μόνον κρόκουε και ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ τα αυγά από το τηγάνι, όσο για την κρέμα γάλακτος αυτή μένει στο ψυγείο μας.


Post a new comment