fruit punch κρασί αφρώδες

Fruit Punch με αφρώδη οίνο

Τα fruit punch, με ή χωρίς αλκοόλ, αποτελούν μια εύκολη και παράλληλα δροσιστική λύση, για την έναρξη στα κοκτέιλ πάρτι σας, τις δεξιώσεις και τις γιορτές σας. Θα λέγαμε, πως είναι το καλωσόρισμα και ο ιδανικότερος τρόπος, για να αρχίσει χαρούμενα μια γιορτή, με ένα ποτό στο χέρι, γεμάτο με ένα δροσερό μείγμα αλκοόλ και χυμών από φρέσκα φρούτα. Μπορείτε να έχετε πολλές παραλλαγές μιας αρχικής συνταγής, κάνοντας προσθήκες και βάζοντας διάφορα φρούτα και χυμούς, που αρέσουν σε εσάς. Το foodzine.gr μετά την αγαπημένη του σαγκρία και τις προτάσεις του για καλοκαιρινά ποτά, επιλέγει ένα δροσερό punch, με αφρώδες ιταλικό οίνο και λευκό γλυκό ελληνικό κρασί. Κατάλληλο για να αρχίσει υπέροχα μια γιορτινή βραδιά.

Υλικά (20 ποτήρια)

2 μπουκάλια αφρώδες λευκό ιταλικό κρασί (Proseco)
2 γεμάτα ποτήρια του κρασιού λευκό γλυκό κρασί
1 γεμάτο ποτήρι του κρασιού μπράντι
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκαλιού
1 στικ κανέλας
1 κουταλιά τριμμένο τζίντζερ
2 λεμόνια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
μερικά ξερά δαμάσκηνα

Εκτέλεση

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το λευκό γλυκό κρασί, το μπράντι, τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, τις ροδέλες λεμονιών και πορτοκαλιών, τα δαμάσκηνα, την κανέλα και το τζίντζερ.
Στη συνέχεια τα ανακατεύετε και τα αφήνετε μερικές ώρες στο ψυγείο, ώστε να παγώσουν και να πάρουν άρωμα.
Τέλος, σερβίρετε μαζί με το αφρώδες κρασί, το οποίο έχετε εξίσου τοποθετήσει για μερικές ώρες στο ψυγείο, ώστε να παγώσει.

Συνοδέψτε το…

Σε περίπτωση που θέλετε να συνοδέψετε το ποτό σας με κάτι γρήγορο και αλμυρό, μην προτιμήσετε την εύκολη λύση του μπολ από τσιπς πατάτας. Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά πατατάκια / τσιπς, με τυρί φέτα και πιπέρι.




There are no comments

Add yours