συνταγή κοκτέιλ bloody mary

Συνταγές κοκτέιλ: Bloody Mary (βίντεο)

Το δημοφιλές κατακόκκινο ποτό είναι αγνώστου προέλευσης. Το κοκτέιλ με τις ονομασίες Mary Rose (1939) και άλλοτε Red Snapper (1944), έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1921. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ιστορία, δημιουργός του ήταν ο Fernand Petiot, από το New York Bar στο Παρίσι, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε στο γνωστό Harry’s New York Bar.

Η ονομασία του διάσημου κοκτέιλ προέκυψε, όταν ο Fernand Petiot έφτιαξε για πρώτη φορά το κοκτέιλ σε πελάτες του μαγαζιού. Αυτοί παρομοίασαν το ποτό, με την κοκκινομάλλα σερβιτόρα του μαγαζιού Bucket of Blood, στο Σικάγο, που είχε το χαϊδευτικό Bloody Mary. Το γεγονός αυτό ήταν και η αφορμή για να επικρατήσει η συγκεκριμένη ονομασία. Υποστηρικτής του, ο Αμερικανός συγγραφέας, Έρνεστ Μίλλερ Χέμινγουεϊ, ο οποίος έκανε γνωστό το κοκτέιλ στη Χιλή.

Από τότε μέχρι σήμερα, το διάσημο κοκτέιλ έχει δεχτεί αμέτρητες παραλλαγές και ονομασίες, όπως το Bloody Maria (τεκίλα αντί βότκα), το Brown Mary (ουίσκι αντί βότκα), το Red Snapper (τζιν αντί βότκα) κ. α. Το foodzine.gr σας παρουσιάζει παρακάτω την αυθεντική συνταγή του Bloody Mary και σας το προτείνει ως λύση μετά το χθεσινοβραδινό hangover.

Υλικά (1 ποτήρι)

40 ml βότκα (Absolut vodka)
80 ml χυμό ντομάτας
5 ml χυμό λεμονιού
5 ml Worcestershire sauce (γούστερ σως)
3 σταγόνες κόκκινο ταμπάκο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 μικρό κομμάτι σέλινο
πάγο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε ένα ποτήρι ανάμειξης ή σε ένα σέικερ τύπου Cobbler (με φίλτρο) όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός από το σέλινο. Ανακατέψτε καλά με κουταλάκι ανάμειξης για 8 με 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε χαμηλό ποτήρι, περνώντας το από στραγγιστήρι για παγάκια. Τέλος γαρνίρετε με το κομμάτι από σέλινο και σερβίρετε αμέσως




There are no comments

Add yours