Κοκτέιλ με CO2

Προσθήκη CO2 σε κοκτέιλ, με το σύστημα Perlini

Κοκτέιλ με CO2

Η ανάγκη για νέες γεύσεις και εμπειρίες στο χώρο του bartending, θα είναι πάντα αφορμή για τη μοριακή μιξολογία, έτσι ώστε να παρουσιάζεται κάτι καινούριο και διαφορετικό στην παρασκευή κοκτέιλ. Η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα (CO2), χωρίς την προσθήκη ανθρακούχου αναψυκτικού, αποτελεί αναμφίβολα μια καινοτομία, στο χώρο του bartending.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Jim Romdall, bartender και μάνατζερ του bar Vessel στο Σιάτλ, παρουσιάζει τη νέα αυτήν καινοτομία, με τη βοήθεια του σέικερ-συστήματος Perlini.
Το εξειδικευμένο αυτό σέικερ χωρίζεται σε δύο μέρη. Επιτρέπει με τη βοήθεια ενός μικρού γεμιστήρα (filler) διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, το κοκτέιλ σας να γεμίσει με φυσαλίδες. Όλη η διαδικασία, είναι ανεξάρτητη από οποιαδήποτε υλικό χρησιμοποιήσετε, για την παρασκευή των κοκτέιλ σας. Τέλος, δίνει τη δυνατότητα να ανακινήσετε το μείγμα σας, χωρίς να αλλοιωθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Το πρωτότυπο αυτό σύστημα αποτελεί εν μέρη ένα προσωρινό γκάτζετ, αλλά ταυτόχρονα και ένα μελλοντικό εργαλείο ενός μπαρ, που πιθανότατα φαντάζει χρήσιμο, σε αυτήν τη ξεχωριστή κατηγορία ανθρακούχων ποτών.    

(photo via)
There are no comments

Add yours